E-mail hoogste conversiepercentage?!

Wij zien steeds meer dat bij onze klanten het conversiepercentage van e-mailmarketing hoog ligt. Bij bijna al onze klanten is dit het meest converterende marketingkanaal – met conversiepercentages tussen de 7% en zelfs 13,8%! Vaak als er een nieuwsbrief of een mailing werd verstuurd, kwam daar ook bijna direct een verkoop uit in de webshop. In deze blog kijken we daarom samen naar de reden dat e-mailmarketing zo krachtig kan zijn en de reden jij dit dus ook zeker moet inzetten!

E-mailmarketing loont, wat ons betreft! Je kunt e-mailmarketing inzetten als onderdeel van de opvolging van jouw leadmagnet, maar ook kun je regelmatig e-mailcampagnes sturen om aanbiedingen en acties onder de aandacht te brengen, om waarde te geven (kennis en/of verwijzen naar blogs) en om “on top of mind” te blijven. 

Maar waarom is emailmarketing nou zo’n fijne manier van marketing? Dat leggen we je graag uit!

1. Directe marketing

Het lijkt misschien een open deur, maar emailmarketing is een vorm van directe marketing. Dat betekent dat jouw bericht direct aan een ontvanger wordt gestuurd. Anders dan bijvoorbeeld bij social media. Met e-mailmarketing ben je niet afhankelijk van een algoritme of een andere externe factor om te bepalen of jouw boodschap wordt gezien ja of nee. Jij hebt zelf de controle over jouw e-maillijst en kunt dus zelf bepalen hoe vaak, aan wie en wat je wil communiceren aan je klanten. 

Deze vorm van directe marketing wordt steeds belangrijker. Door de uitfasering van third-party cookies worden de “indirecte” vormen van marketing, zoals adverteren, steeds lastiger. Het opbouwen van een waardevolle e-maillijst wordt dus steeds essentiëler!

2. Persoonlijker

E-mail is ook veel persoonlijker. Je kunt een e-mail personaliseren door de voornaam van iemand te gebruiken in de aanhef óf bijvoorbeeld alleen e-mails te sturen over onderwerpen waarover jouw klant al eerder interesse heeft uitgesproken, dit noemen we segmenteren en komen we in het volgende kopje op terug. Ook kun je persoonlijk mensen opvolgen die eerder bijvoorbeeld op een bepaalde link hebben geklikt in een nieuwsbrief of op jouw website. Je kunt jouw aanbod op deze manier veel beter laten aansluiten bij de wensen van een specifiek persoon. Jouw marketingacties zullen hierdoor dus ook veel effectiever zijn. Je bent niet aan het schieten met hagel, maar hebt een duidelijk doel in het vizier.

3. Makkelijker segmenteren

Ook anders dan bij social media of je website, is dat het bij e-mailmarketing veel makkelijker om een specifieke kleinere doelgroep te bereiken óf uit te sluiten. Zo kun je segmenteren binnen je e-maillijst en kun je een bericht sturen naar alleen dat bepaalde segment/die doelgroep. Of je kunt bijvoorbeeld de e-mailadressen uitsluiten van de klanten die al een ticket voor je event hebben gekocht. Op die manier zorg je er dus voor dat mensen zich ook niet eindeloos benaderd voelen over hetzelfde en houd je je mailings interessant voor de ontvanger.

4. Kostentechnisch interessant

Het fijne aan e-mailmarketing is dat het kostentechnisch ook heel interessant kan zijn. Als je de kosten voor een e-mailmarketing software programma vergelijkt met de kosten van bijvoorbeeld adverteren op social media kanalen als Facebook & Instagram, of adverteren in Google, is een e-mail versturen soms veel aantrekkelijker.

5. Automatiseren

Tot slot kun je een hele boel aan e-mailmarketing automatiseren, waardoor het ook nog eens een heel praktische en efficiënte vorm van marketing is. Zo kun je gebruik maken van automatiseringen, waar mensen die bijv. een e-book downloaden vervolgens automatisch worden opgevolgd met een aantal vervolg mails.

Ook heb je in de meeste e-mailtools  een zogenaamde “resend”-functie. Hier stuur je jouw mails naar iedereen die na een paar dagen de mail niet heeft geopend gewoon nog een keer! Dit kost je dus letterlijk 5 seconden om te doen. Je zal merken dat de resend alsnog door een deel wordt geopend en gelezen. Op die manier bereik je dus het grootste deel van je doelgroep met weinig extra inspanning.

E-mail inzetten voor jouw bedrijf?

Wil jij e-mailmarketing op een goede manier inzetten voor jouw onderneming en twijfel je over HOE je dat nu het beste kan doen? Wij ondersteunen je graag zodat jij de beste resultaten uit je e-mails kan halen. Neem contact met ons op via [email protected]

Facebook
Twitter
LinkedIn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Alle twee weken een update over online marketing

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.