6 populaire tools om reels mee te maken

Wanneer we Instagram openen, zien we vaak als eerste een Instagram Reel. We kunnen urenlang door onze reels-pagina scrollen voordat we ons realiseren hoe lang we er al zitten. Reels bieden een snelle en eenvoudige manier om ons bereik te vergroten, omdat korte video-inhoud steeds boeiender en belangrijker wordt. Met de groeiende populariteit van reels is het belangrijker dan ooit om de juiste tools te gebruiken om boeiende en hoogwaardige content te creëren. Deze content moet er professioneel uitzien en je boodschap op de juiste manier overbrengen, maar we willen ook niet te veel tijd besteden aan het maken van een reel, dus het moet eenvoudig blijven.

Gelukkig zijn er veel tools beschikbaar om video editing toegankelijk te maken voor iedereen en je te helpen geweldige Instagram Reels te maken, van ingebouwde functies in de Instagram-app tot apps van derden en professionele videobewerkingssoftware. In dit artikel bespreken we de 6 populaire tools om reels mee te maken op Instagram en helpen we je degene te vinden die het beste bij jouw behoeften en voorkeuren past.

1. Instagram reels

Een van de tools die we vaak gebruiken om Instagram Reels te maken, is de functie die al beschikbaar is binnen de Instagram-app. Het is dus niet nodig om een andere app te downloaden om een goede Reel te maken. Met deze functie kun je je favoriete videoclips uploaden, de volgorde wijzigen, de lengte van je clips aanpassen en zelfs leuke overgangen tussen je video’s toevoegen. Je kunt ook eenvoudig tekst en onderschriften toevoegen, en een van de grootste voordelen is dat je meteen kunt kijken of de muziek die je wilt gebruiken beschikbaar is.

Als je een Reel wilt maken die goed past bij de muziek qua beats en overgangen, heeft Instagram een ​​functie die je clips automatisch aanpast aan de muziek. Als dit niet werkt, kun je kijken naar het account waar je inspiratie vandaan hebt gehaald. Vaak hebben ze voor de juiste Reel een template waar je alleen nog je video’s in hoeft te voegen, en dan heb je een kant-en-klare Reel. 

2. InShot

InShot is een handige app voor op je telefoon (of laptop, maar dat kan wat ingewikkelder zijn) waarmee je gemakkelijk verticale video’s kunt bewerken. Het is een all-in-one video editing tool met verschillende opties om je video’s aan te passen. Het is belangrijk om te weten dat de gratis versie van InShot beperkte functionaliteiten heeft en ook een watermerk op je video’s zet als je de premium versie niet hebt.

Met InShot kun je video’s trimmen, bijsnijden, roteren, splitsen en samenvoegen, en er zijn verschillende filters, overgangen, achtergronden en muziekopties om je video’s aantrekkelijker te maken. De app is beschikbaar voor zowel Android als IOS apparaten, en is ook handig voor op je tablet.
InShot beperkt de kwaliteit van je video’s niet en je hebt de mogelijkheid om video’s op te slaan in verschillende formaten en resoluties, inclusief HD, wat handig kan zijn als je video’s wil maken voor verschillende platformen zoals Instagram, YouTube en Tik Tok.

Het is belangrijk om te weten dat als je wat uitgebreidere video bewerkingen wilt doen, InShot misschien niet de juiste keuze is. Sommige gebruikers melden namelijk dat InShot soms crasht of vastloopt, wat frustrerend kan zijn als je aan een groot project werkt en niet wilt dat je werk verloren gaat.

3. CapCut

CapCut is vooral handig voor TikTok, omdat je met de app het template van CapCut kunt gebruiken om een video in dezelfde stijl te maken als een eerder gemaakte TikTok. Maar ook voor Instagram is de app superhandig.

CapCut is een alles-in-één bewerkingsprogramma, vergelijkbaar met InShot, waarmee je gemakkelijk projecten aan kunt maken. Het biedt videobewerking, audio bewerking, tekstbewerking, effecten, overgangen, filters en meer, allemaal in één app. Bovendien is de app zeer gebruiksvriendelijk dankzij de intuïtieve interface, waardoor zowel beginners als gevorderde gebruikers er gemakkelijk mee kunnen werken.

CapCut is gratis en bevat geen watermerk of beperkte functies in de gratis versie. De app biedt ook hoge kwaliteit video’s met ondersteuning voor 1080p en 4K, wat een professionele uitstraling geeft.
Als je inspiratie voor leuke reels of TikToks nodig hebt, kun je een kijkje nemen op de Instagram- en TikTok-accounts van CapCut.

Het is echter belangrijk om te weten dat CapCut slechts enkele exportformaten ondersteunt, wat soms lastig kan zijn bij het exporteren van video’s in het juiste formaat, dus misschien niet de juiste keuze voor Youtube video’s. 

4. VN

Net zoals CapCut en InShot, is VN een video editing app die je gemakkelijk op je telefoon of tablet kunt downloaden, zonder extra kosten. Met VN kun je functies gebruiken zoals bijsnijden, tekst toevoegen, filters toepassen en overgangen tussen clips toevoegen. Aan het einde van elke bewerkte video plaatst VN automatisch een korte zwarte clip met het VN-logo, maar deze kan eenvoudig worden verwijderd, zodat er geen watermerk op je video’s komt en ze een professionele uitstraling hebben op je socials. Op Instagram-accounts die tutorials plaatsen voor leuke muziek reels, vind je vaak ook tutorials voor VN, waarin wordt uitgelegd welke clips hoe lang moeten zijn en welke overgangen en filters je op je eigen video moet toepassen om dezelfde leuke reel te maken. Dat is dus super handig.

5. Canva

Canva is niet alleen een handige tool voor Instagram-posts en -verhalen, maar de functies zijn uitgebreid, zodat je nu ook leuke video’s en reels kunt maken. Als je Canva al gebruikt, weet je hoe makkelijk het is om ontwerpen aan te passen aan je huisstijl. De video-tool van Canva is net zo handig.
Je kunt je video’s een professionele uitstraling geven door tekst overlays, stickers, achtergronden en andere visuele elementen toe te voegen die je kunt aanpassen aan je eigen branding of persoonlijke stijl. Je kunt ook basisfunctionaliteiten van een video-editor gebruiken, zoals het inkorten of versnellen van een video. Ook kun je eenvoudig muziek, effecten en filters toevoegen. De nieuwe functies van Canva kun je meteen uitproberen terwijl je aan het knutselen bent voor je nieuwe reel.

Voor meer geavanceerde functies moet je echter investeren in video-editing software. Canva richt zich op het eenvoudig bewerken van video’s voor iedereen. Om van de video-functie en de stockfoto’s en -video’s gebruik te kunnen maken, moet je een Canva Pro-abonnement afsluiten. Dit is ook handig voor je Instagram-ontwerpen en andere marketing afbeeldingen.

Als je inspiratie nodig hebt, kun je meteen in Canva kijken. Er zijn bijna voor elke gelegenheid templates en ontwerpen beschikbaar die je aan je eigen stijl kunt aanpassen. Maar hou er wel rekening mee dat als je veel stockfoto’s, video’s en templates uit Canva gebruikt de kans bestaat dat je in je video’s en ontwerpen dezelfde foto’s hebt dan andere bedrijven en minder origineel lijken.

6. Adobe Premiere Rush

Als je behoefte aan hoge kwaliteit video’s hebt, dan kan een investering in de Adobe programma’s zinvol zijn. Voor reels en korte video’s is Adobe Premiere Rush dan het juiste tool. Het is net iets minder uitgebreid dan Adobe Premiere Pro maar professioneler en uitgebreider dan een video editing app of Canva.

Voordelen van Adobe Premiere Rush zijn onder andere de geavanceerde functies, zoals kleurcorrectie, audioverbetering, en geavanceerde bewerkingsopties. Als je al andere Adobe-software gebruikt, zoals Photoshop of After Effects, dan kan Premiere Rush naadloos integreren met deze programma’s. Daarnaast ondersteunt het krachtige exportopties, waaronder de mogelijkheid om te exporteren in verschillende indelingen en resoluties, zoals 4K.

Voordat je deze programma’s gaat kopen is het wel verstandig om erover na te denken of je ook tijd kan investeren om het te leren. Adobe Premiere Rush/Pro kan ingewikkeld zijn voor beginners en heeft mogelijk een steile leercurve als je niet bekend bent met videobewerking. Daarnaast is een vereiste dat je een krachtige computer nodig hebt om goed te kunnen werken. Als je computer niet voldoet aan de systeemvereisten, kan de software mogelijk niet soepel werken.

Conclusie

Onze conclusie is dat er tal van uitstekende tools beschikbaar zijn waarmee je boeiende en hoogwaardige content kunt creëren voor Instagram Reels, zelfs als je geen of weinig ervaring hebt met videobewerking. In deze tekst hebben we de vijf populairste tools besproken: Instagram Reels, InShot, CapCut, Canva en Adobe Premiere Pro. Heb jij een andere tool die voor jou echt de oplossing biedt? Elke tool heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om de tool te kiezen die het beste past bij jouw behoeften en voorkeuren. Om de juiste tool te vinden, moet je elke tool uitproberen en ermee aan de slag gaan. Met de juiste tool en inspiratie kan iedereen geweldige Instagram Reels maken. Laat jij ons weten welke tool het beste werkt voor jou?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Alle twee weken een update over online marketing

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.