Social media trends waar jij als ondernemer wat aan hebt!

In deze blog willen we wat trends mee geven die we bij elkaar hebben gezocht voor social media. Het is belangrijk om mee te gaan met de trends anders wordt het heel lastig om relevant te blijven. Wij houden van praktische tips, we vinden namelijk dat je direct aan de slag moet kunnen met wat we in onze blogs vertellen. We hebben daarom alvast de “bullshit” trends, waar je toch niks mee gaat doen, eruit gefilterd en alleen gefocust op social media trends waar je echt op in kan spelen.

1. Video blijft en gaat door

We hebben het hier al vaak over gehad – reels of video content. Ja, ik weet het – het is niet altijd leuk om te maken. Het kost tijd, geld en creativiteit. Maar toch is dit wat blijft en wat ook nog steeds blijft werken. Dus we raden toch aan om hiermee aan de slag te gaan 🙂 

2. Nog slimmere algoritmes door AI

De algoritmes van de social media platforms worden nog slimmer met behulp van AI. Dat betekent dat je nog meer dingen te zien krijgt die je waarschijnlijk leuk vindt. Nog minder reden dus voor mensen om accounts te gaan volgen. Dus wij als social media managers moeten eigenlijk nog beter ons best doen. Denk hierbij vooral aan series en categorieën en trek mensen in je account om ze toch de extra reden te geven om te volgen.

3. Zoeken gebeurt steeds meer op social media

Ook dit zien wij steeds meer gebeuren. De social media netwerken worden gebruikt om te zoeken. Je moet dus je best doen om voor bepaalde zoektermen naar voren te komen. “Manieren om je paard te trainen”, “paddockverrijking” of andere relevante zoektermen moeten in je content verwerkt zijn, zodat je voor mensen die dit zoeken naar boven komt.

4. Laat mensen stoppen met scrollen

Oké, eigenlijk is dit geen nieuwe. We leven namelijk al sinds geruime tijd in iets wat ze “content shock” noemen. Er is veel meer content dan we ooit kunnen consumeren. En daarom leren wij selectief te worden en snel te beslissen wat relevant voor ons is en wat niet. Je eerste uitdaging op social media is dus eigenlijk content te maken die jouw doelgroep laat stoppen met scrollen. Denk dus aan goede openingen – sterke beelden – spannende video starts en sterke eerste zinnen in posts. Het moet er echt uit springen om mensen aan te grijpen.

5. Gebruik niet alleen jouw eigen profiel

Social media gaat vooral om het social met elkaar zijn – om interactie en gesprekken. Gebruik dit dus ook als je op social media bezig bent. Het is dus helaas niet genoeg om alleen maar aanwezig te zijn door te zenden. Nee, je moet er echt zijn. Je moet reacties geven op anderen, gesprekken voeren, dm’s beantwoorden en je kan dit juist weer gebruiken om ontdekt te worden door anderen. Geef tips aan je doelgroep, laat jezelf zien in de comments en wees erbij. Zo voelen mensen zich ook gezien en gehoord op je account – hierdoor zullen ze terugkomen en anderen ook jouw account aanbevelen.

De nieuwste trends van merken is trouwens om in de comments van viral video’s van content creators of influencers aanwezig te zijn en zo dus weer zichtbaarheid te krijgen. Dit kan je ook voor jouw social media gebruiken.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Alle twee weken een update over online marketing

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.