Is jouw videomarketing toe aan een upgrade?

Het belang van video wordt steeds belangrijker, daarom gaan we daar graag wat verder op in. Om te beginnen even een statistiekje, 92% van alle internetgebruikers tussen de 16 en 64 jaar kijkt dagelijks naar video content. Laat die maar even bezinken, want voor de meeste onder ons zit onze ideale klant/doelgroep daar in. Zo zoekt de jongere generatie (tieners) veel minder via Google, maar veel meer via YouTube en TikTok. Dus is jouw ideale klant/doelgroep bijv. tieners, dan is dat nog iets om te overwegen om mee te nemen in je marketingstrategie. 

Video beter dan een ‘plat’ plaatje

In onze dagelijkse werkzaamheden maken we veel advertentiecampagnes en ook daarin merken we goed dat video’s (en dan met name reels) veel beter werken dan enkel tekst of een “plat” plaatje. Het bereik en de conversies zijn vele malen groter. Dat komt onder andere doordat het algoritme van Meta video’s voortrekt, maar ook omdat we ons als mens dus veel meer aangetrokken voelen tot iets dat beweegt en een verhaal vertelt dan iets dat statischer is zoals bijvoorbeeld tekst. 

Fasen van de video marketing funnel

Voor videomarketing zijn er 3 fasen waar je mee aan de slag kan gaan. Zo heb je de Top, Midden en Bodem van de video marketing funnel. We leggen je hieronder uit wat we daarmee bedoelen en waar je aan moet denken.

#1 Top of Funnel (TOF)

Het doel van video’s in de top van je videomarketing funnel is om mensen bewust te maken van de behoeften en het probleem dat ze hebben, en hoe jij dit kan oplossen. In deze fase is het ook van belang dat ze jouw bedrijf leren kennen. In de TOF video is het goed om autoriteit uit te stralen, dus dat je bewijskracht laat zien van jouw product of dienst. Kijk daarbij ook naar entertainment en storytelling. Bij entertainment kan je denken aan het opmaken van de video’s en tone of voice. Je hoeft dus niet constant humor te verkopen. Maar denk aan enthousiasme vs statisch/eentonig. Wat spreekt jou meer aan en je ideale klant? 

Het volgende punt is dat je een connectie maakt met je potentiële ideale klant. Denk vanuit je klant, wat zou hen aanspreken en wat is er nodig om ze over te halen om bij jou te komen. Ze zijn op zoek naar een bepaalde verbinding met je, voordat je ze kan overhalen om te kopen. 

De TOF video richt je op je koude doelgroep, dus de mensen die in je doelgroep vallen maar nog geen interactie hebben gehad met jouw social media. Een goede TOF video bestaat uit een scrollstopper (eerste 3 seconden), het probleem, de ontdekking/ervaring, een Unique Selling Point/oplossing en call to action. Voorbeelden van TOF video’s kunnen zijn – demovideo’s van je bedrijf, presentatievideo vanuit de ondernemer of User Generated Content video. Dit laatste zijn video’s die vanuit je klantperspectief zijn gemaakt.

#2 Middle of Funnel (MOF)

De volgende stap is het opzetten van een MOF. Dit is het middenstuk van je videomarketing funnel en die is gericht op het targetten van je TOF die nu warm zijn gelopen voor je bedrijf en product of dienst. 

Het doel van de MOF is om meer info over je aanbod richting potentiële klanten aan te bieden. Je neemt zoveel mogelijk van de twijfels weg door dieper in te gaan op jouw product of dienst. Dit kan je doen door het geven van meer details en specificaties over het product of de dienst die je verleent. Je wilt dus volledige vertrouwen van de klant krijgen zodat deze sneller tot actie over gaat. 

De opzet van de video is ongeveer hetzelfde als voor de TOF en bestaat hier ook uit en scrollstopper, het probleem, de oplossing, product of dienst (maar dan uitgebreider dan bij TOF) en een call to action. Deze MOF kan je richten op de mensen die je TOF video hebben bekeken en volgers van je social media pagina’s – je warme doelgroep.

#3 Bottom of Funnel (BOF)

De onderkant van de videomarketing funnel noemen we de BOF. Dit kan een video zijn die bestaan uit reviews en ervaringen van klanten die bij jouw iets gekocht of afgenomen hebben. De reviews en ervaringen zijn drempelverlagers om de laatste twijfels weg te nemen. De ideale BOF bestaat uit: confrontatie (je spreekt je klant aan – heeft gekeken, maar nog niet gekocht), sociale bewijskracht (wat andere over jou zeggen), drempel verlagers (dit zijn garanties, reviews etc) en een duidelijke call to action. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Alle twee weken een update over online marketing

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.