Een auto kopen met YouTube views

Klinkt als een slechte grap- betaal je auto nu met YouTube views maar in de nieuwe campagne van Opel is dit serieus mogelijk. We hebben het allemaal al een keer gehoord dat je met views en met YouTube geld kan verdienen. Heb je een veel bekeken kanaal dan kan je bijvoorbeeld door Google AdSense geld krijgen voor advertenties in, voor of tijdens jouw video. Maar YouTubers worden ook direct benadert van bedrijven om een product te testen of voor te stellen of te gebruiken in hun video’s en krijgen er dan geld voor.

YouTuber PewDieDie heeft in 2016 15 miljoen dollar verdient

En YouTubing is big business- YouTuber PewDieDie heeft in 2016 15 miljoen dollar gemaakt met YouTube. En wat doet hij dan zo speciaals? Eigenlijk niet zo heel veel- hij commenteert spelletjes en dat niet altijd netjes. Met een hele hoop schelden kan je hem verschillende games zien spelen en erbij ook zijn gezicht en zijn reacties bekijken. Zijn geheim – zo zeggen veel- zit er in hoe hij zijn fans benadert. Hij praat veel over hun en spreekt vaak over hun in zijn video’s. Ook neemt hij de nodige tijd om vragen en commentaren te beantwoorden en heeft hij door iedereen “bro” te noemen een sterkte community gecreëerd. Meer dan 55 miljoen mensen hebben zijn kanaal geabonneerd en zijn laatste upload is bijna 44 miljoen keer bekeken.

Met een video 44 miljoen mensen bereiken, daar dromen veel bedrijven van

Zo een bereik van 44 miljoen mensen is natuurlijk iets waar veel bedrijven van dromen. Zo dus ook Opel – duidelijk zijn ze in de laatste jaren bezig om de wat jongere doelgroep aan te spreken. Geïntegreerd Wi-Fi in jouw auto en de campagne rondom de Adam laten zien dat Opel een nieuwe focus heeft qua doelgroep. Maar het YouTube kanaal van Opel heeft maar rond de 5.000 volgers en een video van hun wordt normaal zo rond de 30.000 keer gekeken. Niet slecht zou je zeggen maar in vergelijking met de grote YouTube sterren dus niks. En daarom heeft een slimme marketer bij Opel bedacht dat je dus een auto kan betalen met YouTube views.

Hoe werkt dat dan? Eigenlijk best simpel- je maakt een proefrit in een Opel en maakt tijdens deze proefrit een video die je achteraf op YouTube zet. Haalt je video genoeg views dan kan je hiermee een opel van betalen. Een opel corsa koop je zo dus al voor 739.600 views. Zie de uitleg ook in deze opel video.
Naast massief aandacht rondom dit nieuwe betaal model op diverse blogs en nieuwssites, levert het Opel ook enorm veel content en veel views op via verschillende mensen die weer andere beïnvloeden. Dit is dus influencer marketing op het volgende niveau. En wij zijn benieuwd hoe dit verder gaat. Meer weten? Ga naar deze pagina van opel.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Alle twee weken een update over online marketing

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.