Influencer strategie

voor HV Polo. Euro-star & Imperial Riding

Influencers zijn uit onze branche en de marketing mix van hippische merken eigenlijk niet meer weg te denken. Met de inzet van influencers krijg je snel en meestal makkelijk een grote doelgroep efficient en vooral effectief bereikt. Maar als het niet goed opgezet is kan dit ook extreem veel tijd en energie kosten.

Samen met het marketing team bij HV Equestrian hebben wij een influencer strategie voor hun merken HV Polo, Imperial Riding en Euro-star uitgewerkt.

Stapsgewijze aanpak

Omdat dit een groter project was waar wij bijna een jaar bij betrokken waren hebben wij de aanpak in fases en stappen gedaan. Parallel hebben wij een strategie uitgewerkt en advies gegeven op de verdere aanpak van influencer marketing voor het bedrijf.

Stap 1. Evaluatie van huidige influencers

Als eerste stap hebben wij de huidige influencers onder de loep genomen. We hebben de accounts goed bekeken en gerangschikt op match met het merk, hoe de merk content werd opgenomen in het profiel en hoeveelheid bereik. Hiervoor hebben wij een excel sheet aangemaakt die het mogelijk maakte om de influencers snel en makkelijk met elkaar te vergelijken.

Stap 2. Keuze influencers en maken van afspraken

Baserend op de evaluatie hebben wij een keuze gemaakt voor influencers voor de komende tijd. We hebben contact met de influencers opgenomen en bij hun statistieken opgevraagd die het mogelijk maakten voor ons om de mediawaarde van de influencer uit te rekenen. Baserend op de mediawaarde hebben wij contracten opgesteld die vast hebben gelegd wat de influencers aan content voor de merken gingen doen en welke waarde hier of in producten of in geld tegenover stond. Verder hebben wij bepaalde regels opgesteld in een contract die wij hebben gebruikt en hebben wij een brand book opgemaakt dat wij naar influencers konden sturen voor de campagne en merkbriefing.

Stap 3. Plannen van influencer inzet en meting

Als laatste stap hebben wij waar mogelijk acties en verder dingen met de influencers gepland en geprobeerd om de content van hun mooi in de feed van de merken terug te laten komen. Verder hebben wij waar mogelijk de gemaakte content ook voor andere doeleinden ingezet en gebruik gemaakt van meetlinks en een speciale feedback loop om de inzet van de influencers direct te evalueren. Hiervoor hebben wij een speciale metingsformule in een excelsheet opgeleverd waarmee het team de kosten per content piece kan uitrekenen en dit in verhouding met elkaar kan zetten. Zo kunnen influencers vergeleken worden op basis van CPM (cost per mille – prijs per duizend bereikte mensen), CPC (cost per click – prijs voor een linkklik) en CPE (cost per engagement – prijs per interactie).

Meer voorbeelden van ons werk

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.