Hoe zet je Storytelling in bij advertenties

Kort en krachtig! Dat is wat er (ook door ons) heel lang geroepen werd, vooral als het gaat om het schrijven van advertentieteksten voor de socials. En reels, reels, reels… Héél opvallend (en leerzaam!) om te zien dat dit lijkt te veranderen…. In deze blog leggen wij je uit dat wij zien dat storytelling in ads steeds belangrijker lijkt te worden. En reels/video niet altijd meer dezelfde resultaten opleveren als ze ooit deden.

Wij draaien dagelijks voor een heel aantal klanten advertentiecampagnes op Facebook & Instagram. Je kunt nooit exact voorspellen wat precies werkt en wat niet. Maar we kunnen inmiddels wel een redelijke inschatting maken. Dit blijft natuurlijk afhankelijk van het soort product/dienst, de doelgroep en de aanbieder. 

Storytelling

We hebben de afgelopen tijd bij een aantal campagnes gezien dat storytelling steeds belangrijker wordt. Dit zijn vaak teksten die meer een verhaal vertellen en die tot de verbeelding spreken van mensen. Door het vertellen van een verhaal, jouw verhaal, verbind je (potentiële) klanten op gevoelsniveau aan jouw bedrijf. Mensen vinden het fijn als ze zich in een verhaal kunnen vinden. Met social media heb je een platform om jouw verhaal te delen en de mensen die zich daarmee aangesproken voelen te vinden. 

Ons eerste gevoel zou zeggen dat zo’n tekst veeeeeeel te lang is. Helemaal voor een advertentie op social media, zou je denken…. Dit komt door de korte aandachtsspanne tijdens het scrollen, zo veel mogelijk content in een korte tijd. Maar blijkbaar is niets minder waar! Het lijkt er juist op – bij de campagnes die wij hebben gedraaid – dat die teksten zelfs beter werken dan een kort en krachtige versie. 

Bij langere teksten is het wel belangrijk dat je een goed aangrijpende eerste zin hebt. Ook wel een ‘scrollstopper’ genoemd. Dit trekt de aandacht waardoor de lezer verder gaat kijken. Een afbeelding die goed past bij de tekst en aanspreekt tot de verbeelding van de lezer is ook een pluspunt. Zo maak je de ‘storytelling-cirkel’ helemaal rond.

Niet alleen meer reels?

Een tijdje terug was het zo dat wanneer je reels aan een campagne toevoegde, dat deze het bijna altijd beter deed dan de ‘gewone’ statische afbeeldingen. Het leek zelfs wel alsof Meta standaard alle budget naar de reels stuurde, sommige afbeeldingen kregen niet eens meer de kans.

Maar ook dit lijkt weer te gaan veranderen. Reels zijn nu geen zekerheid meer en we zien weer steeds vaker dat de gewone afbeeldingen het ook heel goed kunnen doen in campagnes. Zolang ze maar aansluiten bij de tekst en aanspreken tot de verbeelding van de lezer. Wij zeggen daarom ook: maak een mooie mix van video en foto voor jouw volgende campagne en kijk wat er het beste gaat!

Wil jij meer weten over online marketing?

Lees een van onze andere kennis blogs of meld je aan voor onze tweewekelijkse kennis-update.


Facebook
Twitter
LinkedIn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Alle twee weken een update over online marketing

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.