fbpx

Annika Rettig

Online marketing zit in mijn bloed

Leren in plaats van uitbesteden

Ik wil dat jij het ook begrijpt

Marketing lijkt soms ingewikkeld en voor MKBers zijn er tegenwoordig zo veel kanalen, dat je ze onmogelijk allemaal in een keer benut krijgt. Mijn doel is niet om alles uit jouw handen te nemen, maar je juist te coachen met deze beslissingen zelf te kunnen nemen. Zo kijken we samen kritisch naar je huidige media inzet en verzinnen een strategie om deze te optimaliseren of zelfs nieuwe uitdagingen aan te gaan. Hierbij staat jouw klant altijd centraal, want marketing draait uiteindelijk om het bereiken van je doelgroep op het juiste moment en de juiste plek.

Helaas zie ik nog veel marketing bureaus die gewoon aan de slag gaan zonder dat de klant begrijpt waarom ze iets doen, wat de doelen zijn en eigenlijk ook nog niet eens wanneer het een succes is. Zo worden vaak verkeerde keuzes gemaakt of een afhankelijkheid gecreëerd uit die het bedrijf niet meer uit komt. Alle aanpassingen op de website worden dan bijvoorbeeld altijd door dit bureau gedaan of facebook advertenties worden jarenlang uitbesteed. 

Ik ben absoluut niet tegen uitbesteden. Het is soms zelfs de enige keuze maar ik sta er wel achter dat de dingen die uitbesteed worden goed uitgelegd worden en goed onderbouwd zijn. Mijn grote passie voor het overdragen van kennis heeft mij gemotiveerd om mij hierin verder te scholen. Zo heb ik een diploma voor het doceren in het hoger onderwijs en vind ik het juist fijn als mensen begrijpen wat wij doen.

"Marketing is no longer about the stuff that you make,
but about the stories you tell"

Seth Godin

Wat zijn de mogelijkheden

Online marketing is een breed vak

Ik weet alles van online marketing tools en traits en zou je dus kunnen helpen met o.a. jouw website, email campaigns, social media strategie of het meten van het effect van jouw activiteiten. Daarnaast denk ik ook graag mee over strategische vraagstukken en de bepaling van jouw merkwaarde en long term communicatie strategie. Mijn inzet hangt dus af van jouw bedrijf, de huidige uidagingen en wat je graag wil bereiken.

Ik heb jarenlange ervaring in de paardenindustrie en inmiddels met verschillende bedrijven mee gedacht of nou trainer van paarden, eigenaar van een stal, producent van omheiningen of andere paardenproducten, fotograaf, boekhouder, webshop eigenaar, producent van kleding, influencer of health professional ik benader elke vraag vanuit de gedachte “wat zou ik doen als dit mijn bedrijf was” en verzet mij zo in jou en jouw situatie.

Met een MSc in Marketing, die ik cum laude heb afgerond, meer dan 12 jaar ervaring in de hippische sector en door dagelijks met het vak bezig te zijn, ben ik de perfecte sparringspartner.

Annika Rettig

Waarom bij mij?

Uitbesteden is ook vertrouwen

Ik begrijp dat als je iets uit handen geeft je graag zeker wil weten dat het in goede handen is. Je hebt hiervoor veel vertrouwen nodig dat degene met de dingen aan de slag gaat waar je ook echt wat aan hebt. Voor mij is elk project weer een nieuwe uitdaging die ik met veel zorg aan ga.

Je wil natuurlijk zeker weten dat je investering ook wat oplevert. Ondanks dat ik geen resultaten kan beloven en ook geen geheime formule heb waardoor online marketing op eens gaat werken, ken ik veel handige trucjes en tools die je echt kunnen helpen. Hier heb ik elke dag baat bij alle ervaring die ik op heb gedaan.

Universitair opgeleid

Ik heb een Master of Science in Business Administration met specialisatie in Marketing en merk communicatie stijlen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen cum laude afgerond.

Diploma in lesgeven

Tijdens mijn tijd als docent aan een hogeschool heb ik het diploma "Didactiek in het hoger beroepsonderwijs" behaald en veel ervaring in het overdragen van kennis opgedaan.

Elke dag online marketing

Ik werk ook bij Frankwatching als "Chief Digital Experience" en ben hier elke dag met online marketing bezig. In samenwerking met verschillende experts bespreek ik de hedendaagse uitdagingen van online marketing.

Constant doorleren

Elke dag ben ik bezig nieuwe vaardigheden en kennis te vergaren. Ik lees veel boeken, luister podcast en volg regelmatig trainingen in online marketing om mijn kennis van alle verschillende kanalen op peil te houden.

Hart voor de sector

Ik heb veel ervaring met de hippische sector en draaide al in 2007 eerste facebook advertenties voor hippische evenementen. Ik ken de klanten maar ook spelers en hun tactieken.

Ik maak graag kennis met je

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken en de insteek voor jouw online marketing project te bepalen. Samen kijken wij dan wat voor jou de passende optie is en hoe ik je kan helpen.

Ik maak graag kennis met je

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken en de insteek voor jouw online marketing project te bepalen. Samen kijken wij dan wat voor jou de passende optie is en hoe ik je kan helpen.

Spreker voor evenementen

Ik heb de laatste jaren ook ervaring als spreker op verschillende evenementen op kunnen doen en doe dit met veel plezier. Ongeacht of vakbeurs, evenement in de hippische wereld, het onderwijs of andere situaties ik denk graag mee over de passende invulling van de presentatie.